Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2013 14:11

Η Greek Marble Initiative και πως να συμμετέχετε

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Η διοργάνωση της Greek Marble Initiative είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ο γνωστός γλύπτης Andrej Mitevski εργάζεται πλέον μαζί μας. Ο αριθμός των γλυπτών που εργάζονται πλέον στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας είναι 14, ενώ αρκετοί ακόμα αναμένονται από την Ελλάδα και το εξωτερικό στις επόμενες εβδομάδες.

O Andrej Mitevski γεννήθηκε στις 31.10.1976 στα Σκόπια, της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων (FYROM). Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών (1995) και και της Ακαδημία Καλών Τεχνών (1999) των Σκοπίων. Του απονεμήθηκε ο τίτλος του καλύτερου φοιτητή της Ακαδημίας Καλών Τεχνών το 1999 και ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στην ίδια Ακαδημία το 2000/2002.

Η Greek Marble Initiative και πως να συμμετέχετε

Μια ομάδα ανθρώπων της τέχνης συγκεντρωθήκαμε στην Θεσσαλονίκη μετά από πρωτοβουλία του συλλέκτη & αντικέρ Σταύρου Μυρωνίδη και δημιουργήσαμε την Greek Marble Initiative με στόχο την παραγωγή πρωτότυπων έργων σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής -κυρίως με μάρμαρο- και την δημιουργία διεθνούς αγοράς για αυτή, μέσα από ιδιωτική επένδυση. Η Πρωτοβουλία αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της ανάδειξης της σύγχρονής ελληνικής γλυπτικής σε μάρμαρο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σαν πρώτο βήμα αγοράστηκαν εκατοντάδες τόνοι εκλεκτό ελληνικό γλυπτικό μάρμαρο και υπάρχει μια ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς κάθε γλύπτη που εργάζεται σε μάρμαρο να δείξει έργα του και να καταθέσει πρόταση συμμετοχής στην πρωτοβουλία. Προς το παρόν για την Πρωτοβουλία εργάζονται οι: Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Γιώργος Ηλιόπουλος, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Ιωάννης Μπίζας, Μαρία Χαλβατζή, Θανάσης Πάλλας, Τάκης Κοζόκος, Αλέκος Τζομάκας και Στράτος Πάλλας, παράγοντας καθημερινά έργα τους με τα μάρμαρα που επιλέγουν.
Το project δεν έχει περιορισμένη διάρκεια, αλλά θα συνεχιστεί ώσπου οι κλιματολογικές συνθήκες να ανακόψουν την ροή των υπαίθριων εργασιών. Για την συμμετοχή σας επικοινωνήστε άμεσα με τον Πάρη Καπράλο (6948813460) και τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212).

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε: www.myro.gr