Τρίτη, 04 Ιουνίου 2013 08:02

Crowd-funding για την έκδοση ελληνικού λογοτεχνικού βιβλίου

Γράφτηκε από την 

Μια πειραματική προσπάθεια έκδοσης ενός λογοτεχνικού βιβλίου με τη μέθοδο της συλλογικής μικρο-χρηματοδότησης (crowd-funding) ξεκίνησε ο Γιάννης Φαρσάρης. Σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι η ανεξάρτητη έκδοση μιας συλλογής διηγημάτων που γράφει αυτή την εποχή με τίτλο: "Η διαφορά του άσπρου απ' το λευκό", ως έργο της ανοικτής βιβλιοθήκης OPENBOOK (http://www.openbook.gr), την οποία δημιούργησε ο ίδιος το 2010.

Για την υποστήριξη της προσπάθειας μέσω της διεθνόύς πλατφόρμας Indiegogo ο καθένας μπορεί να επιλέξει να συνεισφέρει 1€ για να αποκτήσει την ψηφιακή έκδοση του βιβλίου, 8€ για να αποκτήσει την έντυπη και την ψηφιακή έκδοση ή 18€ για να αποκτήσει 3 αντίτυπα του βιβλίου, αναφορά στη σελίδα των Αρωγών Έκδοσης και την ψηφιακή έκδοση.

Αναλυτικές πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον ιστότοπο: http://igg.me/at/openbook

Το εγχείρημά δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα, και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα καλύψουν το κόστος του τυπογραφείου, του επιμελητή, του γραφίστα και της ταχυδρομικής αποστολής των βιβλίων στους υποστηρικτές της προσπάθειας.

# Το e-book, μετά την ολοκλήρωση της προσπάθειας, θα κυκλοφορήσει ελεύθερα στο διαδίκτυο υπό άδεια Creative Commons. Θα διατεθούν επίσης δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου σε δημόσιες και δημοτικές δανειστικές βιβλιοθήκες και Λέσχες ανάγνωσης όλης της χώρας. Επιπρόσθετα, θα απελευθερωθούν αντίτυπα του βιβλίου μέσω Book-Crossing.

Η έκδοση βιβλίου μέσω crowd-funding αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εγχειρημάτων στην κατεύθυνση της ανοικτής και συνεργατικής λογοτεχνίας.

 

Ανδριανή Αμπάβη

Είμαι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έχω συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις. Για εφτά χρόνια εργάστηκα στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παραγωγή events, ενώ από το 2009 διδάσκω εικαστικά σε Ι.Ε.Κ. και δημόσια σχολεία. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών στον Πειραιά και υπεύθυνη για την ύλη του περιοδικού.