Κυριακή, 26 Μαΐου 2013 12:59

Tο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Δεσμός δίνουν Πνοή Ελπίδας στο παιδί και την οικογένεια!

Γράφτηκε από  Δ.Τ.

Στις δύσκολες εποχές τις οποίες περνάει η χώρα μας, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Δεσμός και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Πνοή Ελπίδας, με σκοπό την απόπειρα συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων, ειδών προσωπικής υγιεινής και καθαριστικών, μέσω σχολείων της Καλαμαριάς, για την ανακούφιση μαθητών και οικογενειών τους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Έτσι, από 21 Μαΐου έως 16 Ιουνίου 2013 συγκεντρώνουμε και προωθούμε σε οικογένειες σχολείων της Καλαμαριάς με διαπιστωμένες ανάγκες, τα παρακάτω είδη:

• Τρόφιμα μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, σάλτσες, κονσέρβες, κ.ά.)
• Γάλα εβαπορέ, κολατσιό για παιδιά (συσκευασμένα κρουασάν, μπισκότα, κριτσίνια, κουλουράκια κλπ.), το οποίο να μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψυγείου
• Απορρυπαντικά & Είδη Γενικής Καθαριότητας
• Είδη προσωπικής υγιεινής (αφρόλουτρα, σαμπουάν, σαπούνια, οδοντόκρεμες, κ.ά)

Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρώνονται για περίπου ένα μήνα στα σημεία συλλογής σε όλη την πόλη της Θεσ/νίκης, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια θα προωθηθούν στις οικογένειες και τα παιδιά. Αναλυτική λίστα των σημείων συλλογής, όπως και αφίσσα της δράσης επισυνάπτονται.

photo-7

Kαλούμε το ευρύ κοινό να συνδράμει την πρωτοβουλία των τριών φορεών, με στόχο την ανακούφιση μαθητών και των οικογενειών τους που δοκιμάζονται από τις δυσμενείς συνέπειες της κρίσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε απευθυνθείτε:

Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης: τηλ: 2310-913047 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00 πμ – 2.00 μμ) e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & www.paidikomouseio.gr
 
Πνοή Ελπίδας: τηλ 2310- 489922,  e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Δεσμός Θεσσαλονίκης: τηλ 2315-316700 (Δευτέρα-Παρασκευή 10.30 πμ-2.30 μ.μ.)
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & www.desmos.org