Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013 01:06

Η πολυαναμενόμενη συναυλία του Μαΐου

Γράφτηκε από την 

Τέσσερα χρόνια πέρασαν... απ' τη «μη εμφάνιση» του γκρουπ στο ελληνικό κοινό. Την περασμένη Παρασκευή (10 Μαΐου 2013) λοιπόν, έφτασε η στιγμή που το αγαπημένο συγκρότημα «ξεπλήρωσε» τους φαν του. Οι Depeche Mode έπαιξαν ένα γεμάτο δίωρο με τα μεγάλα τραγούδια του παρελθόντος τους και με ενδιάμεσες παρεμβολές από νεώτερα. Ήταν ιδιαίτερα δραστήριοι πάνω στη σκηνή, όμως αδυνατούσαν να μεταφέρουν πάντα αυτόν τον παλμό και στο πολυάριθμο κοινό, το οποίο ίσως λόγω υπερβολικών προσδοκιών, ίσως λόγω μεγάλης ταλαιπωρίας να φτάσει στον συναυλιακό χώρο, δεν φάνηκε να συμμερίζεται τη χαρά της μπάντας.

Λίγο μετά τις 19:00, στη σκηνή ανέβηκαν οι «Space Blanket», το ελληνικό electro μουσικό δίδυμο και προετοίμασαν κατάλληλα το έδαφος για το support group των Depeche Mode τους Βρετανούς F.O.X. Οι Depeche Mode εμφανίστηκαν στη σκηνή στις 21.00 και ξεσήκωσαν το κοινό που ακόμη γέμιζε όμως το χώρο. Ο Dave Gahan χαιρέτισε το κοινό στα ελληνικά και για δυόμιση ώρες δε σταμάτησε να τραγουδά.


Οι διοργανωτές για άλλη μια φορά στο TerraVibe, κούρασαν το κοινό καθυστερώντας το με τους ελέγχους εισιτηρίων, αλλά και την κατασκευαστική παραφωνία των διαδρόμων εισόδου με τις περιστρεφόμενες μπάρες. Ο κόσμος ήδη ταλαιπωρημένος από την κίνηση στην Εθνική οδό προς Μαλακάσα και το πολύ περπάτημα από το παρκαρισμένο του αμάξι έως και την είσοδο του χώρου, βρέθηκε αρκετός απ' έξω να περιμένει τη σειρά του να μπει, ενώ οι Depeche Mode έκαναν την εμφάνισή τους.

Όσοι λοιπόν αργά ή γρήγορα κατάφεραν να μπουν στο TerraVibe, αντίκρισαν... μια λαοθάλασσα. Κάποιοι είχαν χάσει τα πρώτα κομμάτια της μπάντας που ομολογουμένως ξεκίνησε δυνατά με το Welcome To My World, Angel, Walking In My Shoes και Precious, και μάλλον δεν μπόρεσαν να μπουν στο κλίμα του setlist που είχε σκοπό να προμοτάρει το νέο cd του συγκροτήματος – πράγμα λογικό για tour. Στο τέλος της εμφάνισης το κοινό λικνίστηκε ακούγοντας το Enjoy the silence, I feel you και Ι just can't get enough.

Οι Depeche Mode με τον ανανεωμένο Dave Gahan έχουν βρει τον τρόπο να κάνουν πάντα καλά live, αλλά όσον αφορά το TerraVibe θα πρέπει να γίνουν άλματα σε θέματα οργάνωσης και συντονισμού.

Έκθεση εικόνων


Μαρία Ειρήνη Μοσχονά

Σπούδασα Θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Πολιτιστική Διαχείριση (Master's of Arts) στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου. Έχω εργαστεί ως P.A. to CEO σε εταιρία παραγωγής οπτικοακουστικών, ως Media Assistant (επικοινωνία και προβολή πολιτιστικών θεαμάτων) για το Θέατρο Badminton και το Half Note Jazz Club αλλά και ως αρθρογράφος και επιμελήτρια κειμένων σε πολιτιστικά sites. Παράλληλα εργάζομαι ως φωτογράφος (συνεργασία με το αγγλόφωνο ταξιδιωτικό περιοδικό Athens Insider) και social media manager σε πολιτιστικού ενδιαφέροντος sites.
https://www.flickr.com/photos/mariren/albums
https://www.instagram.com/_mariren_/