Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013 07:11

Το μουσείο της γυναικείας τσάντας στην Κορέα

Γράφτηκε από την 

Η Νότιος Κορέα λόγω της αλματώδους ανάπτυξης που έχει γνωρίσει τα τελευταία χρόνια, είναι χαρακτηριστικό πως μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις τεχνολογίας παγκοσμίως είναι κορεατικές, αποτελεί πόλο έλξης για τους διεθνείς αρχιτέκτονες καθώς διαρκώς κατασκευάζονται νέα κτίρια.

Ένα από τα εντυπωσιακότερα νέα αποκτήματα της πρωτεύουσας εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι και στεγάζει ένα μουσείο για την γυναικεία τσάντα. Το κτίριο έχει το σχήμα μιας τσάντας, με το άνω μέρος να είναι επικλινές και στην κορυφή να υπάρχουν δύο κύκλοι που συμβολίζουν τα χερούλια.

Στο μουσείο φιλοξενούνται περισσότερα από τριακόσια κομμάτια από τα μέσα του 16ο αιώνα μέχρι τις μέρες μας. Οι τσάντες αποκτήθηκαν μέσω δωρεών και δημοπρασιών με το συνολικό κόστος της συλλογής να ξεπερνά το ενάμιση εκατομμύριο δολάρια. Οι περισσότερες τσάντες είναι ευρωπαϊκής προέλευσης ενώ ορισμένες σύγχρονες προέρχονται από τις ΗΠΑ. Το μουσείο ιδρύθηκε από την κορεατική εταιρία κατασκευής τσαντών Simone Handbags και στις εγκαταστάσεις του κτιρίου υπάρχει και υποκατάστημα της φίρμας.

Το κτίριο εκτείνεται σε πέντε ορόφους και είναι γνωστό με την ονομασία BagStage. Στους χώρους υπάρχουν υποδομές για δημιουργικά εργαστήρια όπου τοπικοί ανερχόμενοι σχεδιαστές μόδας θα μπορούν να εργαστούν χωρίς να πληρώνουν ενοίκιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για τη λειτουργία ενός δεύτερου καταστήματος το οποίο θα φιλοξενεί δημιουργίες από τους διασημότερους οίκους στο χώρο της γυναικείας τσάντας που θα προβάλλονται στο κορεατικό κοινό για πρώτη φορά.

Πηγή: theartfoundation.metamatic.gr

Έκθεση εικόνων


Ανδριανή Αμπάβη

Είμαι απόφοιτος της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ και έχω συμμετάσχει σε διεθνείς και πανελλήνιες ομαδικές εκθέσεις. Για εφτά χρόνια εργάστηκα στον σχεδιασμό, την υλοποίηση και την παραγωγή events, ενώ από το 2009 διδάσκω εικαστικά σε Ι.Ε.Κ. και δημόσια σχολεία. Είμαι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών στον Πειραιά και υπεύθυνη για την ύλη του περιοδικού.