Κυριακή, 01 Απριλίου 2012 11:04

1η Biennale Κοκκινιάς: "To κενό και το όλο"

Γράφτηκε από τον 


Υπό το γενικό τίτλο «To κενό και το όλο», η 1η Μπιενάλε Κοκκινιάς διεξάγεται από τις 12 Σεπτεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2012, με κύριο διοργανωτή τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Με την προσοχή στραμμένη στη Μεσόγειο, τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της, διυλισμένα από τη σύγχρονη εικαστική ματιά, η φετινή διοργάνωση αναπτύσσεται σε όλη την πόλη και αποτελείται από κεντρικό και παράλληλο πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκθέσεις, διεθνές εργαστήριo νέων καλλιτεχνών, φεστιβάλ performance και ένα συμπόσιο καθώς και φιλοξενούμενες δράσεις.

Press Conference


Διεύθυνση: Ανδριανή Ζηνέλη, Εικαστικός-Εκπαιδευτικός, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΟΛΠ.
Υπεύθυνη διαχείρισης έργου: Ειρήνη Κεφαλιανού (ΚΜΣΤ).
Επιμελητές κεντρικού προγράμματος «To κενό και το όλο»: Silia Anderson, Kathrin Roumpek, Alex Couzou.

  • Η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Κοκκινιάς χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πειραιάς-Νήσοι 2007-2013 του ΕΣΠΑ, με τελικό δικαιούχο τον ΟΛΠ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).
  • Η διοργάνωση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Πειραίας: Σταυροδρόμι Πολιτισμών» του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, με θέμα για το 2011 τη Μέση Ανατολή, ενώ υποστηρίζεται από το Δήμο Πειραιά και την Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού, την 2η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, καθώς και από άλλους πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς.
  • Η 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Κοκκινιάς συνεργάζεται σε επίπεδο προβολής κ επικοινωνίας, με τη 11η Biennale Σύγχρονης Τέχνης της Τουλούζ http://www.biennaletoulouz.com) και την 1th Biennale Santorinis (http://bienal-santorini.org).


piraeus-map-cultural

Τόση ώρα διαβάζατε τη πρωταπριλιάτικη μας δημοσίευση. Παρόλα αυτά η ιδέα αυτού του άρθρου δεν είναι σημερινή, ήρθε πριν από μερικούς μήνες και συγκεκριμένα μετά από την Συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα "Συζήτηση: Ο θεσμός της Μπιενάλε στην Ελλάδα". Μια Συνέντευξη Τύπου από την οποία κράτησα την άδικη, ελιτίστικη και "επιθετική" στάση του Ιδρυτή της Biennale της Αθήνας απέναντι σε οτιδήποτε είναι "biennale" στην Ελλάδα και δεν είναι δικό του.

Στηριζόμενος στην φράση του, "Σε λίγο θα ακούσουμε και για biennale στην Κοκκινιά"... αφιερωμένο από εμένα για εσάς. H Κοκκινιά απέκτησε Biennale έστω και για μια ημέρα!

Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.