Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 19:09

Δουλεύοντας για τον Mark Rothko!

Γράφτηκε από τον 

Σκεφτείτε τον χειρότερο εργοδότη που είχατε ποτέ. Πολλαπλασιάστε τοv με το χίλια και ίσως να αποκτήσετε μια ιδέα για το πως ήταν να δουλεύεις ως βοηθός του Αμερικανού Εξπρεσιονιστή ζωγράφου Mark Rothko.
Ποιος όμως χρειάζεται την φαντασία όταν πολύ απλά μπορεί ζήσει την εμπειρία της έντασης και της ιδιοφυίας του απο πρώτο χέρι, χάρη στο "The Mark Rothko Experience" (www.experiencered.ca) Η Ιστοσελίδα αυτή προβάλει το βραβευμένο (Βραβείο Tony) έργο RED, όπου ταξιδεύει το κοινό στην ζωή του μεγάλου καλλιτέχνη, μέσα απο την ματιά του βοηθού του Ken. Ανοίξτε την βιντεοκάμερα σας και είστε εκεί, πρόσωπο με πρόσωπο με ένα "αφεντικό" που είναι έτοιμο να σταματήσει την καρδιά σας και να σας αναγκάσει να σκεφτείτε. Έχει χρησιμοποιηθεί εκτενή χρήση της τεχνολογίας Flash της Macromedia με ενσωματωμένες δυνατότητες παρακολούθησης ήχου και εικόνας ώστε o Mark Rothko να αλλάζει τις αντιδράσεις του ενώ σας παίρνει συνέντευξη για γίνετε βοηθός του!

Μετά απο αυτό, όπως υποστηρίζει ο δημιουργός της ιστοσελίδας, ο πραγματικός σας εργοδότης θα σας φανεί αρνάκι! Δοκιμάστε να πάτε με τα νερά του και ετοιμαστείτε να απορριφθείτε αρκετές φορές αν δεν κάνετε ακριβώς ότι σας λέει.

rothko-drink

Ένας αναμφισβήτητα πανέξυπνος τρόπος προβολής θεατρικού έργου με ένα άκρως δυναμικό και αλληλεπιδραστικό ιστοχώρο όπου βραβεύτηκε απο τον οργανισμό FWA. Χρειάζεται μερικά λεπτά υπομονή για να μπορέσετε να το δείτε, ακόμα και αν διαθέτετε γρήγορη σύνδεση.
Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.