Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2009 11:52

H Αγία Σοφία σε Virtual tour!

Γράφτηκε από τον 

H εταιρεία 360tr.com ειδικεύεται στις εικονικές πλοηγήσεις ( Virtual reality tours) και σκοπός της είναι να δώσει το κοινό την ευκαιρία να δει ολόκληρες πόλεις, μουσεία και Ιστορικά μνημεία της Τουρκίας. Ένα από τα θέματα της εταιρείας φυσικά είναι και η Αγία Σοφία, ίσως η κορυφαία δημιουργία βυζαντινής ναοδομίας.

Ανεγέρθηκε τον 6ο αιώνα, επί βασιλείας του Ιουστινιανού Α', από τους μηχανικούς Ανθέμιο από τις Τράλλεις (σημ. Αϊδίνιο) και Ισίδωρο από τη Μίλητο. Στο ίδιο σημείο, επί του πρώτου λόφου της Κωνσταντινούπολης και σε κοντινή απόσταση από το Μέγα Παλάτιον και τον Ιππόδρομο της πόλης, είχαν χτιστεί παλαιότερα δύο ακόμα ναοί που καταστράφηκαν από πυρκαγιά.

agia-sofia-3d

Όσοι δεν έχετε δει από κοντά τον Ναό, μπορείτε να το κάνετε εικονικά μέσα από την σελίδα http://www.360tr.com/34_istanbul/ayasofya/english/


Γιώργος Δρακάκης

Σπούδασα Γραφικές Τέχνες και Προγραμματισμό εφαρμογών πληροφορικής με πολυμέσα ενώ έκανα ένα πολύχρονο πέρασμα απο μουσικές σπουδές. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας με βασικό αντικείμενο την  κατασκευή πρότυπων και απαιτητικών εφαρμογών για το διαδίκτυο. Έχω διδάξει τις αρχές Ψηφιακού Ραδιοφώνου σε Ιδιωτικό ΙΕΚ και ειμαι ο σχεδιαστής/προγραμματιστής όλων των ηλεκτρονικών δραστηριοτήτων της Εταιρείας Artspot.