Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 10:40

Διαγωνισμός Φωτογραφίας "Αναζητώντας την Ψυχή της Κρήτης" (Προθεσμία 18/6/2012)


 

Το «Φεστιβαλάκι», όπως υποδηλώνει και το όνομα, είναι ένα σύγχρονο Φεστιβάλ τεχνών και πολιτισμού με καταγωγή από την Κρήτη! Αποτελεί το πρώτο Φεστιβάλ που δημιουργείται με την ενεργή συμμετοχή του κοινού καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας του. Ως εκ τούτου, σ' αυτό το στάδιο της προετοιμασίας του, καλεί Κρητικούς φωτογράφους (ή μη Κρητικούς που εμπνέονται από την Κρήτη) να δημιουργήσουν με την συμμετοχή τους την έκθεση φωτογραφίας του Φεστιβάλ.

ZHTOYMENO

Ο φωτογράφος καλείται να εντοπίσει και να αποτυπώσει την ψυχή της Κρήτης μέσα από τον άνθρωπο της Κρήτης, τις δραστηριότητες του, τον τρόπο ζωής του, τα ήθη και έθιμα του, τα τοπία που τον περιβάλλουν, τα έργα του κλπ. Με άλλα λόγια, ο καλλιτέχνης καλείται να αποτυπώσει στην φωτογραφία αυτο που για τον ίδιο σημαίνει Κρήτη, βαθιά μέσα του ή αλλιώς αυτό που θα έδειχνε σε έναν ξένο για να του περιγράψει με μια εικόνα (και δυο λόγια) τι σημαίνει Κρήτη.

Η πρόκληση έγκειται στην φωτογράφηση ενός θέματος – ενσωματωμένου μεν στην ύλη - που επί της ουσίας όμως είναι άυλο.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετοχές πρέπει να αποσταλλούν σε ψηφιακή μορφή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με cc στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. εώς τις 18/6/2012 ως εξής:

- Οι φωτογραφίες θα πρέπει να είναι σε αρχείο jpeg υψηλής ανάλυσης (300dpi)
- Διάστασεις 50εκ x 70εκ (κάθετες ή οριζόντιες)
- να συνοδεύονται από τα προσωπικά στοιχεία (όνομα, πόλη, επάγγελμα) του καλλιτέχνη
- στοιχεία επικοινωνίας
- τίτλο του έργου
- το μέρος όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία.
- Kάθε φωτογραφία πρέπει να πλαισιώνεται από σύντομο συνοδευτικό κείμενο (100 περίπου λέξεων - ιδανικά και σε αγγλικά) που περιγράφει το την λογική / σκεπτικό / concept του καλλιτέχνη σε σχέση με το θέμα της έκθεσης.

Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να αποστείλει έως 3 φωτογραφίες με δεδομένο ότι θα πρέπει να κατέχει τα πνευματικά τους δικαιώματα.

ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ

Οι καλύτερες (περίπου 30) φωτογραφίες, κατά την κρίση της ομάδας παραγωγής (και ενδεχομένως μέσα από ψηφοφορία του κοινού μέσου fb) θα εκτεθούν (συνοδευόμενες από το όνομα του δημιουργου) στο φεστιβάλ και κάποιες απο αυτές θα προβληθούν ως φόντο μέσω projection πίσω από τους καλλιτέχνες κατα την διάρκεια των συναυλιών.

Οι καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλεχθούν να εκτυπωθούν (σε kappamount) στο πλαίσιο της έκθεσης θα προσφερθούν μετέπειτα ως αναμνηστικό του φεστιβάλ στους δημιουργούς τους. Όλες οι συμμετοχές θα αναρτηθούν με το πέρας της έκθεσης στο group φεστιβαλακι στο facebook αλλά και στα sites www.freevox.gr & www.festivalaki.gr. Επίσης οι καλλιτέχνες που θα επιλεχθούν να συμμετέχουν με τα έργα τους στην έκθεση θα αναφέρονται στο site του φεστιβάλ (ενδεχομένως και με κάποιο link της δουλειάς τους).

Όλοι οι συμμετέχοντες τα έργα των οποίων θα επιλεχθούν προς εκτύπωση θα έχουν δωρεάν είσοδο στην έκθεση. (τα ονόματα τους θα ανακοινωθούν στο facebook και το site του φεστιβάλ στις αρχες Ιουλίου)
ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Με την υποβολή και μόνο των φωτογραφιών του ο συμμετέχων δηλώνει ότι οι φωτογραφίες αποτελούν δικά του έργα και έχει την πνευματική ιδιοκτησία επ' αυτών καθώς και ότι παραχωρεί τα έργα προς χρήση στο πλαίσιο της διεξαγωγής και επικοινωνίας του φεστιβαλ.

Απαγορεύεται η συμμετοχή με έργα τρίτων, αντιγραμμένα ή γενικώς μη πρωτότυπα και ξένα προς τον συμμετέχοντα. Σε περίπτωση που οι φωτογραφίες απεικονίζουν πρόσωπα εν αγνοία τους ή χωρίς την έγκριση τους, την ευθύνη φέρει αποκλειστικά ο φωτογράφος στον οποίο ανήκει το έργο. Λαμβανομένων υπόψη των παραπάνω, οι διοργανωτές δηλώνουν ότι ουδεμία ευθύνη ή υποχρέωση αποζημίωσης φέρουν σε κάθε περίπτωση έλλειψης πατρότητας ή νομιμοποίησης ή άλλο νομικό ελάττωμα σε κάποια συμμετοχή.

Με την αποστολή της συμμετοχής του ο διαγωνιζόμενος αποδέχεται αυτόματα και απόλυτα τους όρους του διαγωνισμού, σύμφωνα με την δημοσιευμένη προκήρυξη.