Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2012 10:37

Πανελλήνιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τον Πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό Αγίου Νικολάου

 

Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας, προκηρύσσει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για ένα θεσμό που για 27 χρόνια είχε παγκρήτιο χαρακτήρα, ενώ την 28η χρονιά μετατρέπεται σε πανελλήνιο, δίνοντας βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς.

Ο διαγωνισμός αφορά στα είδη: α) Ποίηση, β) Παραμύθι, γ) θεατρικό μονόπρακτο.

Όροι συμμετοχής:

1) Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες όπου κι αν διαμένουν

2) Κάθε δημιουργός μπορεί να πάρει μέρος και στα τρία είδη του διαγωνισμού.

3) Οι κατηγορίες συμμετεχόντων είναι: α)Ενήλικες β) Μαθητές Γυμνασίου γ) Μαθητές Λυκείου.

4) Τα υποβαλλόμενα έργα πρέπει να είναι πρωτότυπα και αδημοσίευτα. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι τρία για τον κάθε δημιουργό μέχρι μία σελίδα το καθένα ή μία ποιητική σύνθεση μέχρι τρεις σελίδες. Το παραμύθι θα πρέπει να έχει έκταση ως δέκα σελίδες (γραμματοσειρά Arial, μέγεθος γραμμάτων 10). Το θεατρικό μονόπρακτο να είναι διάρκειας 25-30 λεπτά και τα πρόσωπα έως 5.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν σε ειδική εκδήλωση. Προβλέπονται βραβεία και έπαινοι για τους τρεις πρώτους κάθε κατηγορίας.

Θέμα διαγωνισμού, «Η ελπίδα»

Ελπίζω στον άνθρωπο, ελπίζω στο μέλλον, ελπίζω στη ζωή, ελπίζω στην αέναη κίνηση του κόσμου, ελπίζω στους νέους, ελπίζω στο όνειρο, ελπίζω στη δύναμη του νου, ελπίζω στην αρμονία του κόσμου, ελπίζω στην ομορφιά, ελπίζω στην τελειότητα, ελπίζω στη δικαιοσύνη, ελπίζω στο χαμόγελο του παιδιού, ελπίζω στην αγνότητα του πρωτόγονου, ελπίζω στην ειρήνη, ελπίζω στην ορθό λόγο, ελπίζω στους φίλους, ελπίζω...

Όπου καθένας στρέφει το λογισμό του με ελπίδα κι αισιοδοξία για να αντισταθμίσει τα αδιέξοδα που ο ίδιος ή οι άλλοι δημιούργησαν.

«Πες τους από μένα, πες τους από τα δάκρυά μου, ότι επιμένω ακόμη πως ο κόσμος είναι όμορφος!».

Νικηφόρος Βρεττάκος – Γράμμα στον άνθρωπο της πατρίδας μου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν περισσότερες πληροφορίες στη δεύτερη και τελευταία ανακοίνωση που θα κοινοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2012.