Τετάρτη, 16 Μαΐου 2012 20:58

Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Μπαλκόνια της Αθήνας” (Προθεσμία 31/5/2012)

 

Τη μηχανή σου και έξω !

Θέμα; τα μπαλκόνια της Αθήνας
Μπορεί να είναι μοντέρνο ή κλασικό, μεγάλο ή μικρό, ελκυστικό ή αδιάφορο, φιλόξενο ή αφιλόξενο, πολύχρωμο ή μονότονο, κατάμεστο ή μοναχικό, μπορεί να πάρει άπειρες μορφές και σχήματα, το σίγουρo όμως είναι ότι αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας. Το μπαλκόνι δεν είναι απλά ένα επιπλέον "δωμάτιο" του σπιτιού ή του κτηρίου, δεν είναι μονάχα ένας τόπος συνάθροισης ή συναναστροφής, χαλάρωσης ή φαγητού, εσωστρέφειας ή εκτόνωσης, είναι μία μορφή πολιτισμικής έκφρασης πανταχού παρούσα και με διάρκεια στο αστικό τοπίο. Οι atenistas θέλοντας να διερευνήσουν την αισθητική της Αθήνας μέσα από μία εναλλακτική οπτική διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας με θέμα Τα Μπαλκόνια της Αθήνας και ιδίως του κέντρου της.

Πως συμμετέχω:
Στείλε την φωτογραφία σου (μόνο μια) που να έχει σαν σημαντικό στοιχείο σύνθεσης τα μπαλκόνια, μέχρι τις 31 Μαΐου '12 στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με όνομα αρχείου το ονοματεπώνυμο σου με λατινικούς χαρακτήρες (π.χ. AngelikiPavlidi.jpg). Μέγεθος αρχείου από 1 έως 10mb.

Oι 50 καλύτερες θα μπουν σε έκθεση στο CAMP Athens!
9-10 Ιουνίου το Camp θα φιλοξενήσει την 50αδα των καλύτερων (επιλεγμένη από κριτική επιτροπή).

3 βραβεία
Στους 2 πρώτους νικητές της επιτροπής θα δοθουν φωτογραφικές μηχανές Nikon (προσφορά της Δαμκαλίδης S.A.) s6200, s3100, ενώ μια Nikon L25 θα δοθεί κατόπιν ψηφοφορίας κοινού.

Έξτρα τεχνικές προδιαγραφές: Επιτρέπεται η ελαφρά επεξεργασία στον τομέα της φωτεινότητας, του κοντράστ, η μετατροπή έγχρωμης φωτογραφίας σε ασπρόμαυρη, η κατάτμηση (crop) της πρωτότυπης, και όλες γενικά οι επεμβάσεις που μπορούν κατ' αντιστοιχία να γίνουν και στον σκοτεινό θάλαμο. Δεν επιτρέπεται το μοντάζ (σύνθεση), η προσθήκη ψηφιακής κορνίζας και υπογραφής (watermark), η αφαίρεση, η προσθήκη στοιχείων της εικόνας και ο μερικός αποχρωματισμός (τμήματος ή στοιχείου) της εικόνας και οποιαδήποτε τοπική επεξεργασία.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο των Atenistas:

http://atenistas.org/2012/05/08/contest/