Σάββατο, 04 Σεπτεμβρίου 2010 16:27

Διαγωνισμό Μαντινάδας προκηρύσει το Φεστιβάλ Επιστήμης, Τέχνης & Τεχνολογίας (Προθεσμία 27/9/2010)

Στο πλαίσιο του διήμερου Φεστιβάλ Επιστήμης, Τέχνης και Τεχνολογίας, που διοργανώνουν το Παράρτημα Λασιθίου της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και το περιοδικό «Αμάλθεια» και το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου 8 και 9 Οκτωβρίου 2010   προκηρύσσουμε Διαγωνισμό Μαντινάδας με θέμα «Επιστήμη-Τέχνη-Τεχνολογία, η αλήθεια και το ωραίο στην υπηρεσία του ανθρώπου» και προσκαλούμε τους ενδιαφερομένους να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις καταθέτοντας τις εργασίες τους με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

Όροι συμμετοχής
1) Οι μαντινάδες θα πρέπει να είναι πρωτότυπες, αδημοσίευτες και υποχρεωτικά θα πρέπει να περιέχουν τουλάχιστον 3 από τις 9 παρακάτω λέξεις: «Επιστήμη», «Τέχνη», «Τεχνολογία», «Αλήθεια», «Ωραίο», «άνθρωπος», «κοινωνία», «Κρήτη», «Ελλάδα». Οι λέξεις «Επιστήμη» και «Τέχνη» μπορούν να αντικατασταθούν με ονόματα επιστημόνων ή δημιουργών της Τέχνης.
2) Στον διαγωνισμό μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε χωρίς περιορισμό ενώ οι εργασίες που θα κατατεθούν δεν επιστρέφονται.
3) Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με το πολύ πέντε (5) μαντινάδες. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται η Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010.

Οδηγίες αποστολής
Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να στείλουν έναν φάκελο στην διεύθυνση:

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΑΜΑΛΘΕΙΑ»
ΚΟΡΥΤΣΑΣ 18
72100 ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ? ΚΡΗΤΗ
(Για τον Διαγωνισμό Μαντινάδας)

Στον φάκελο αυτό θα πρέπει να περιέχονται:
α) Οι μαντινάδες σε τέσσερα δακτυλογραφημένα αντίγραφα τα οποία θα υπογράφονται στο τέλος με το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος χωρίς καμία άλλη ένδειξη.
β) Ένας μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο ενώ στο εσωτερικό του τα ακόλουθα στοιχεία:
Ψευδώνυμο, όνομα, επώνυμο, επάγγελμα, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, e-mail (αν υπάρχει).

Βραβεία-Κριτική Επιτροπή
Οι δημιουργοί των δέκα καλύτερων μαντινάδων, κατά την κρίση της επιτροπής, θα τιμηθούν με έπαινο και οι μαντινάδες τους αυτές θα δημοσιευτούν στο περιοδικό «Αμάλθεια» της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Νομού Λασιθίου. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 3 διακεκριμένους φιλολόγους.

Για πρόσθετες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 6977192004  ή στο e-mail   Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.